Dubbla designpriser till nya Kia Sorento

Kia Sorento som nyligen lanserades som plug-in hybrid på den svenska marknaden tog hem två prestigefyllda utmärkelser för sin design – iF Award och Red Dot Award.

Red Dot Design Award och iF Design Award är bland de största och viktigaste designtävlingarna i världen. Red Dot Award delas in i tre discipliner: Produktdesign, varumärken & kommunikationsdesign och designkoncept. Förutom estetik utvärderar produktdesigntävlingen också kriterier som grad av innovation, funktionalitet, ergonomi, självförklarande kvalitet och ekologisk kompatibilitet.

Designen för nya Kia Sorento togs fram i samarbete mellan de tre Kia-designkontoren i Sydkorea, Tyskland och USA. Kännetecknande för designspråket är ”förfinad djärvhet”.

– Vi utvecklade den robusta estetiken från tidigare generationer av Sorento men lade till en grad av förfining och elegans. Konceptet ”refined boldness” inspirerade hela processen, med resultatet en mogen och balanserad, men ändå självsäker design,säger Kias designchef Karim Habib.

I år deltog företag från 52 länder med 9 500 bidrag, som bedömts av en internationell jury bestående av 98 designexpterter.

Här kan du läsa mer om Kia Sorento eller våra aktuella kampanjerbjudanden på Kia.