Nu lanseras nästa generation av säljsuccén C-Klass

Mercedes C-klass Småländska Bil

Mercedes storsäljare C-Klass släpper en ny generation C-klass. Det är första gången sedan 2014 . Det är en bil med helt nya lösningar på många områden. Bland annat kommer samtliga modeller att vara elektrifierade i någon form. I sommar kommer den till Sverige.

Mycket av nyheterna på nya C-Klass handlar om digitalisering och elektrifiering. Men långt ifrån allt. Karossen har gjorts om så att innerutrymmena är generösare och med styrbar bakaxel (tillval) blir svängradien snäv och fickparkeringar betydligt enklare. Trots att den nya modellen är 6,5 centimeter längre och har 2,5 cm längre hjulbas än sin föregångare.

Det stora steget är att nya C-Klass är den första klassiska modellen i Mercedes-Benz modellprogram där alla motoralternativ kommer att vara elektrifierade i någon form. Från 48-volts mildhybrider som kan ”segla” på landsväg och där start och stopp sker nästan obemärkt. Och som dessutom kan lägga till ca 20 hk extra el-kraft när det behövs.
Till 4:e generationens laddhybrider med batteri på 25,4 kWh som ger upp till 10 mils räckvidd och möjlighet till snabb DC-laddning (full laddning på 30 minuter med 60 kW). AC-laddaren är på 11 kW.

Infotainment på en ny nivå

Liksom nya S-Klass har nya C-Klass fått andra generationen av det röststyrda infotainmentsystemet MBUX. Bilen har dels en instrumentering framför föraren och dels en ny stor stående skärm i centrum av instrumentpanelen. Båda går att anpassa både vad gäller funktioner och design.

Flera olika förare kan ha sina egna profiler i systemet och en fingeravtrycksläsare känner av vem som just nu sitter bakom ratten.

Strålkastare som kan visa bilder

C-Klass kommer att kunna beställas med det helt nya strålkastarkonceptet Digital Light som även finns i nya S-Klass. Strålkastarnas LED-lampor projicerar sitt ljus via totalt 2,6 miljoner individuellt styrbara pixlar. Dessa samverkar med bilens sensorer och datorer så att om bilen till exempel upptäcker en fotgängare på en mörk väg så fokuseras ljus på denne. Vid vägarbete kan bilen projicera streck i vägbanan som visar bilens bredd och mycket annat.

Nya Mercedes C-Klass hade svensk försäljningsstart i juni och finns nu för provkörning och beställning. Här kan du boka provkörning eller prata med en av våra säljare om du vill veta mer.