Nya Kia Sorento Plug-In Hybrid – 57 km på el

Nu har Kia lanserat sin nya fyrhjulsdrivna och sjusitsiga familjesuv Kia Sorento i laddhybridutförande.

Den kan köras på el i upp till 57 kilometer kombinerad körning och vid stadskörning går bilen på eldrift upp till 70 kilometer på en laddning.

Kia Sorento Plug-In Hybrid har ett koldioxidvärde på 38 g/km (WLTP) och är en av de mest effektiva bilarna i sin klass. Litiumjonpolymerbatteriet på 13,8 kWh är kopplat till en elmotor på 67 kW/91 hk och 304 newtonmeter i maximalt vridmoment. Kombinerat el- och förbränningsmotor får bilen 265 hästkrafter och 350 Nm. 0-100 km/h går på 8,7 sekunder och från 80 till 120 km/h tar det 5,8 sekunder.

Drivningen skickas till alla fyra hjulen, beroende på vägförhållanden, via en sexväxlad automatväxellåda. Släpvagnsvikten är 1 500 kg för bromsat släp (obromsat 750 kg).

Högt betyg i säkerhetstester

Helt nya Kia Sorento Plug-In Hybrid får en hög tekniknivå i standardutrustningsnivå. Bland annat dubbla digitala skärmar – 12,3 tums instrumentkluster och 10,25 tums pekskärm.

Nyligen belönades Kia Sorento med totalbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstester. Standard är en rad avancerade assistanssystem, bland annat autobroms med fotgängar- och cyklistskydd, autobroms vid vänstersväng (korsning) och autobroms vid backning (Advance Plus). Lägg därtill filkörningsassistent och den smarta funktionen med kameravy i instrumentklustret för att minimera faran med dödavinkeln och undvika kollisioner vid filbyten.

Nya Kia Sorento Plug-In Hybrid erbjuds från 569 900 kronor och ett förmånsvärde från 2 349 kr/mån.

Här kan du boka tid för provkörning eller kontakta någon av våra säljare på Småländska Bil. Här kan du se alla våra andra Kiakampanjer.