Veckans profil – Ove Tullstam, säljare av Mercedes-Benz i Kalmar

Ove Tullstam, säljare av Mercedes-Benz

Ove Tullstam är en legendarisk och uppskattade bilsäljare som arbetat på Småländska Bil sedan 2008. Han har tidigare arbetat som konferensvärd och serverande underhållare/sångare i Åre, Ekerums golf och på Vingresor. Ove har också arbetat elva somrar på Säljö Barnkoloni i Karlskrona skärgård. Han har även drivit egen butik med arbetskläder.

Varför valde du att arbeta på Småländska Bil?
– Jag arbetade på Bilkompani och blev uppringd av Proffice som hade hört att jag var en bra säljare. De frågade om jag var intresserad av att sälja Mercedes, så jag åkte på intervju och kom överens om att börja här. Tyckte det var ett kul märke att jobba med och så kände jag ägaren Michael Nilsson. Nu har jag varit här i nästan 13 år och trivs mycket bra.

Varför skall en kund kontakta dig och Småländska Bil?
– Jag tror kunden känner stort förtroende för mig, och jag sätter mig in i kundens önskemål och frågeställningar.
Är en bra lyssnare och har lärt känna många kunder genom åren. Har många återkommande kunder som köper ny bil av mig. Överlag så är vi ett jäkligt gott gäng här som gör att kunderna trivs hos oss.

Vilket är ditt bästa biltips just nu?
– Jag vill gärna framhålla våra hybrider på Mercedes som har kombinationen diesel och el. Det är inte många märken som har den kombon idag.

Vad gör du på fritiden?
– Jag är lite hobbymusiker och är ute och sjunger ibland på olika tillställningar. Dessvärre har det inte varit så mycket av den varan nu under pandemin. Jag har även en husbil som vi är ute och åker med när vi kan. Trädgården tar en del tid också. Dessutom är jag ute mycket på festivaler och konserter när jag kan. Sweden Rock är en favorit.

Senast lyssnat på Spotify?
– Är allätare när det gäller musik. Allt från Frank Sinatra till hårdrock. Har cirka 5 000 låtar nedladdade i mobilen. Har även en hel del Singbacks så man kan sjunga spontant på olika tillställningar om så önskas.

Bor: Villa i Smedby utanför Kalmar

Civilstånd: Sambo med Trude

Välkommen att besöka eller kontakta Ove nästa gång du funderar på att ett Mercedesköp.

Missa inga nyheter! Anmäl dig gratis till Småländska Bils nyhetsbrev eller följ oss på Facebook.