Första bilderna på Kias nya elbil EV6

Kia EV6 Småländska Bil

Kia släpper nu de första interiöra och exteriöra bilderna på deras nya elbil EV6. Den 30 mars är det världspremiär då alla detaljer om bilen släpps.

Kia EV6 är den första av Kias kommande generation elbilar som tagits fram med en ny designfilosofi som representerar märkets allt större fokus på elektrifiering.

Den nya designfilosofin ”Opposites United” hämtar inspiration från kontraster i naturen och mänskligheten.

I centrum för designfilosofin står en ny visuell identitet som framkallar positiva krafter och naturlig energi, med kontrasterande kombinationer av skarpa stilistiska element och skulpturala former.

– Den första dedikerade elbilen från Kia har en progressiv design med användaren i fokus och elektrifierad kraft. Vi är övertygade om att EV6 blir en åtråvärd och relevant modell för den nya elbilsmarknaden, säger Karim Habib, designchef vid Kia Global Design Center. Med EV6 tog vi fram en distinkt, effektfull design genom att använda en kombination av sofistikerade, högteknologiska detaljer på rena och stora ytor, samtidigt som vi skapade ett unikt utrymme som en futuristisk elbil.

Exteriör design – med ett nytt utvecklat formspråk
Kias karaktäristiska tigernosgrill har i Kia EV6 övergått i ett så kallat ”Digital Tiger Face”, ett utvecklat formspråk för den elektrifierade eran, där strålkastarna har ett sekventiellt och dynamiskt ljusmönster.

Den slanka karossen bär formerna av en crossover med aerodynamiskt sluttande taklinje. Vindrutan är välvd och ger dynamik i formen medan en kraftfull skuldra ger volym baktill. En karaktärslinje sträcker sig i nederkant av dörrarna och löper uppåt mot de bakre hjulhusen gör att bilen ser längre ut. Den blanksvarta C-stolpen ger visuellt ett större bakre glasparti. Överst på bakrutan sitter en framträdande takspoiler som kanaliserar luft nedåt mot en upphöjd nedre spoiler, väl markerad ovanför bilens unika bakljuskluster.

Interiör design – en futuristisk känsla

Den nya kompakta plattformen frigör större utrymmen för passagerare och bagage jämfört med elbilar som baseras på befintlig arkitektur. Designteamet har på ett innovativt vis utnyttjat de större utrymmena och skapat en unik designprofil och spatiös känsla.

I centrum står en bred, lätt böjd högupplöst skärm med instrumentklustret direkt framför föraren medan infotainment och navigation är samlade ovanför mittkonsolen. Under skärmen finns en rad haptiska kontroller med en lätt knappkänsla vid funktionen.
De lätta och slankt utformade sätena är tillverkade av återvunnen plast.

Kia EV6 är resultatet av ett samarbete mellan de tre designcentren Namyang (Sydkorea), Frankfurt (Tyskland) och Irvine (Kalifornien, USA).

Världspremiär där alla detaljer och specifikation om EV6 presenteras sker den 30 mars 2021. Vill du veta mer om Kia EV6? Välkommen att kontakta en av våra säljare på Småländska Bil.