Plåtverkstad/glas - Småländska Bil
Mercedes-Benz Kia Citroën
Följ oss på Facebook Följ oss på Facebook

Plåtverkstad

Vi reparerar alla typer av skador på alla typer av bilar i vår toppmoderna skadeverkstad! För att din bil även i fortsättning ska vara säker och behålla sitt marknadsvärde utför vi alla reparationer enligt biltillverkarens egna anvisningar och rekommendationer. Vi är certifierade för reparation av Kia såväl som Mercedes-Benz och samarbetar med flera försäkringsbolag.

Bland annat utför vi reparationer av både plåt och plast på din bil. Vår personal är dessutom specialutbildad på att utföra glasarbeten med hjälp av den senaste utrustningen – vilket innebär att vi även kan utföra reparation såväl som utbyte av vindrutan på din bil.

Råkat ut för en olycka? Såhär gör du:

 1. Det allra första du måste göra är att anmäla skadan till ditt försäkringsbolag. Om skadan har uppstått på grund av skadegörelse, en viltolycka, på parkeringen eller om det rör sig om en smitning bör du även göra en polisanmälan.
  – Om du har Mercedes-Benz Försäkring kan du anmäla din skada direkt här.
  – Om du har Kia Bilförsäkring kan du anmäla din skada direkt här.
  – Om du har annat försäkringsbolag ska du vända dig dit, till exempel LänsförsäkringarifFolksamDina försäkringarTrygg Hansa.
 2. Ta kontakt med oss! Du behöver nu kontakta oss så att vi kan utföra en besiktning av skadan. OBS! Tänk på att bilen bör vara ren när skadan besiktas och glöm inte att ta med det skadenummer som du fick av ditt försäkringbolag.
 3. Väl på plats hos oss så gör vi en skadevärdering och fotograferar skadan. Dessa skickas sedan vidare till ditt försäkringsbolag och vi bokar tillsammans med dig en tid för reparation av skadan.

Behöver du fylla i en anmälan för glasskada?

Skriv ut och fyll i nedanstående blankett, ta sedan med blanketten till oss när du lämnar in din bil.
Du kan även spara ner dokumentet, fylla i uppgifterna och sedan maila den till oss innan ditt besök.

Stenskott eller sprickor i glaset? Vi hjälper dig!

Om du har fått ett stenskott i rutan är det viktigt att stenskottet snabbt skyddas från smuts – för att vi ska kunna reparera glaset på bästa sätt. Med hjälp av ett stenskottsplåster (som du alltid bör ha i bilen) kan du skydda skadan tills du tar dig till vår verkstad. Tänk också på att inte vänta med att reparera stenskottet eftersom dem ofta blir större och spricker mer ju längre du väntar. Som tur är, är självrisken ofta ganska låg för att reparera stenskott och om dem tas om hand i tid är det en enkel match att reparera!

Skador på vindrutan – vad gäller?

På bilden kan du se vad som gäller för din skada.

 • Det gröna området – Skador inom det gröna området på bilden kan repareras, så länge skadan är mindre än 25 millimeter.
 • Det gula området – Skador i det så kallade indirekta synfältet kan repareras om skadan är mindre än 15 millimeter.
 • Det röda området – Markerar det direkta synfältet. Skador i det direkta synfältet kan inte repareras på grund av säkerhetsrisker.