4 laddbara bilar för smart stadskörning eller långa semesterresor

25 maj
Funderar du på att köpa en laddar bil? Då är du inte ensam. I Sverige rullar det just nu över 200 000 bilar som är laddbara. Här tipsar vi om fyra populära bilar för dig som antingen vill ha en fossilfri stadskörning med laddhybrid eller elbilar med räckvidd som håller för långa körsträckor.

C-Klass AMG Night Edition Laddhybrid

Längtar du efter en laddhybrid med racingkänsla? Då är detta bilen för dig.
C-Klass Kombi med laddhybridteknik kombinerar dynamiken och effektiviteten hos en elmotor med räckvidden hos en förbränningsmotor till en systemeffekt på upp till 235 kW (320 hk) Elmotorn ger extra effekt vid acceleration eller driver bilen helt på egen hand upp till 52 kilometer vid stadskörning, så att en stor del av dina dagliga körningar kan ske bekvämt och lokalt utsläppsfritt.

Mercedes-Benz EQC

Med imponerande räckvidd, omfattande laddinfrastruktur och högsta säkerhetsnivå ger EQC
en ny och fascinerande känsla av eldrift. EQC är 100 % elektrisk och 100 % Mercedes. En kraftfull, mellanstor suv med premiumkänsla, fyrhjulsdrift och imponerande räckvidd.Nya EQC har inspirerats av en modern, ansvarstagande livsstil. Den nästan ljudlösa körupplevelsen är positivt inte bara för de som åker i bilen, utan även för de som vistas i storstan.Med EQC behöver du inte bekymra dig om räckvidden. Tack vare det stora högvoltsbatteriet med ett energiinnehåll på 80 kWh är räckvidden med eldrift upp till 361 – 419 km.

Kia e-Niro

Ska du skjutsa till träningen? Pendla till jobbet? Eller köra hela vägen till sommarstugan? Kia e-Niro är anpassad för både stadskörning och långresor ända upp till 45 mil på en enda laddning. Med en snabbladdare på 80 kW så laddas batteriet från 20% till 80% på 42 minuter. På tal om snabbt så hjälper motorn på 160 kW (204 hk) till att ta dig från 1-100 km på bra 7,8 sekunder. Det är prestanda som väl matchar det sportiga utseendet. Njut av en tyst körupplevelse och känslan av att inte släppa ut någon koldioxid alls när du kör.


Kia Sorento Plug-In Hybrid

Kia Sorento Plug-In Hybrid är en fyrhjulsdriven SUV som har plats för sju personer.
Tack vare laddhybridtekniken är det den perfekta bilen för dig som vill kombinera det bästa av två världar.
Den elektriska räckvidden är upp till 57 kilometer och vid längre resor övergår bilen till hybriddrift.

Missa inga nyheter! Anmäl dig gratis till Småländska Bils nyhetsbrev eller följ oss på Facebook.