Se första bilderna på nya Kia Sportage

Fronten på nya Kia Sportage

31 maj 2021

Kia Sportage är en av Kias storsäljare de senaste åren. Nu presenteras de första bilderna på bilen som kommer att ha premiär i höst i Sverige.

Kias nya designspråk ”Opposites United”, som introducerades tidigare i år och som har hyllats i designerkretsar, appliceras nu på Kia Sportage. Suven får med det ett självklart och karaktärsfullt utseende – en muskulös hållning med kontrasterande skarpa karaktärslinjer och rena ytor.

Se våra aktuella Kiakampanjer på Småländska Bil

Fronten har ett starkt uttryck i den detaljerade svarta grillen och avancerade strålkastararrangemanget. Bak möter de muskullösa skuldrorna ett par avsmalnande bakljus, som flankerar den nya Kia-logotypen och Sportage-emblemet.

Lansering i höst av nya Kia Sportage

Konturerna av inredningen avslöjar en förarorienterad layout i djärv design och med en välvd skärm i centrum.

– När vi designade helt nya Sportage hämtade vi inspiration från både naturen och högteknologisk teknik. Den äventyrliga exteriören och detaljerade interiören utmanar designnormerna, säger Karim Habib, Senior Vice President och chef för Kia Global Design Center.

– Med nya Sportage ville vi inte bara ta ett steg framåt utan att nå en helt ny nivå inom suv-segmentet.

Mer information om den europeiska versionen av helt nya Kia Sportage kommer att släppas i september. I juli har den premiär i Korea.

Missa inga nyheter! Anmäl dig gratis till Småländska Bils nyhetsbrev eller följ oss på Facebook.

Interiören i nya Kia Sportage
Bak på nya Kia Sportage