Säljstart av nya Mercedes-Benz GLC på Småländska Bil

19 juli
Nu är det svensk säljstart för nya versionen av Mercedes-Benz bäst säljande modell: suven GLC. Priserna börjar på 552.900 kronor inklusive en omfattande utrustningslista.

Mercedes-Benz GLC tog marknaden med storm när den lanserades 2015. Snabbt blev mellanklass-suven märkets globalt allra bäst säljande modell.

Den nya generationen som premiärvisades i juni bjuder på en hel del nyheter. Bland annat är samtliga utföranden hybrider med fyrhjulsdrift och 9-växlad automat. Antingen mildhybrider med 48-voltssystem eller laddhybrider med över 10 mil räckvidd.

Här kan du se alla våra Mercedes-Benz-kampanjer på Småländska Bil

Laddhybriderna som kan laddas med 11 kW, eller som tillval med 60 kW DC, får säljstart i höst men redan nu går det att beställa tre modeller med mildhybridsystem.

GLC 200 4MATIC är en bensinmodell på 204 hk med en förbrukning från 0,73 l/mil och ett pris som börjar på 552.900 kronor. Den som tar steget upp till GLC 300 4MATIC får 258 hk och samma förbrukning men ett pris från 626.900 kronor.

Den dieselversion som är först ut är GLC 220 d 4MATIC med 197 hk och en förbrukning från 0,52 l/mil. Priserna för denna börjar på 568.900 kr.

Gemensamt för alla är att de har en diger utrustningslista med bland annat fingeravtryckläsare som ställer in infotainmentsystemet MBUX på varje individs preferenser. Helljusautomatik och parkeringspaket är också standard. Tillvalen är riktigt många. Bland annat bakaxelstyrning och Digital Light strålkastare som til och med kan projicera grafik på vägbanan. Dessutom ett stort antal förarassistentsystem samt nya funktioner som kan underlätta terrängkörning.